Witte hoeve

augustus 2013

Geplaatst op 12-08-2013  -  Categorie: 2013  -  Auteur: H.J. Blokzijl

12 augustus 2013 

Pestgedrag 

Zondag 4 augustus werd het hele park opgeschrikt door het luid claxoneren van de auto van een van de bewoners. Dit kwam omdat een andere bewoner zijn auto uit pestgedrag zijn auto dwars op de weg had geparkeerd. Het Bestuur tolereert dergelijke pestgedrag niet en zal naar aanleiding van artikel 2 van de splitsingsakte de pestende eigenaar een voorwaardelijke boete opleggen van € 500,00 welke bij herhaling opeisbaar wordt. 

 

 

Milieustraat 

Het komt nog te regelmatig voor dat de milieustraat op een verkeerde manier wordt gebruikt. Daarom hieronder nog maar eens de regels hiervoor: 

 

RESTAFVAL 

De restafval containers zijn uitsluitend bedoeld voor klein huishoudelijk afval, bij voorkeur in vuilniszakken aangeboden. 

Grotere materialen zoals hout, strijkplanken en dergelijke zullen de binnenzak van de container kapot maken en vervanging kost ons ongeveer € 1.000,00 per container. Dus grof vuil zoals strijkplanken, houtafval en puin en andere grote materialen dient u zelf naar de gemeentelijke vuilstort in Nijkerk of bij Vink in Barneveld te brengen. Meestal zijn hier geen extra kosten mee gemoeid of het kost bijna niets. 

 

PAPIER 

Karton dient u altijd klein en plat te maken en dan pas in de container te storten. Er mag geen plastic in de papiercontainer en ook geen piepschuim. Dat mag dan wel weer in de restafvalcontainer gestort worden. 

Ook uw oude kranten mag u niet in een plastic tas storten maar dient u los te storten.        

 

TUINAFVAL 

Tuinafval dient klein te worden aangeboden. Het is dus niet toegestaan om complete bomen te storten. 

Die moet u eerst in kleine delen snoeien en/of zagen en mogen dan wel in de container. Er mag beslist geen aarde of zand gestort worden. Wanneer u planten wegdoet schud de aarde hier dan eerst even uit in uw eigen tuin en niet boven de containers. 

 

ILLEGALE STORT 

Het komt ook nog al eens voor dat recreanten afval van hun huisadres meenemen naar het park om daar in de container te storten. 

Dit valt ook onder illegale stortingen en wanneer u daar op betrapt wordt zal er ook een boete voor worden uitgeschreven. 

Ook komt het voor dat mensen een sleutel vergeten, of kwijt, zijn en dan met andere middelen de container te openen/vernielen. 

U kunt altijd bij de secretaris een nieuwe sleutel aanvragen en die ontvangt u tegen betaling van € 25,00 altijd. Dit is duur voor een sleutel maar het kost echt zoveel om deze speciale sleutels te laten maken. De VvE verdient hier dus niets aan.