Overeenkomst Residence 't Continent

Geplaatst op 06-04-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: H.J. Blokzijl

Het Bestuur heeft een overeenkomst bereikt met Residence 't  Continent

Het ei is gelegd.
Alhoewel het binnenkort Pasen zal zijn heeft dit ei er niets mee te maken. Het is een tevreden aankondiging van het feit, dat afgelopen zaterdag 1 april 2017 de overeenkomsten zijn getekend, die er voor moeten zorgen, dat ons Park er (nog) mooier komt uit te zien.

Op de laatste Algemene Ledenvergadering heeft u het bestuur gemachtigd om deze zaken te regelen. hett zag er eerst niet naar uit dat dit eenvoudig zou lukken. De voorstellen van Residence getuigden niet van veel empathie. De kantonrechter had beide partijen opgedragen om een oplossing te zoeken. U kunt zich voorstellen, dat we met een magere of halfslachtige oplossing niet tevreden konden zijn.

Een geplande overeenkomst kon geen doorgang vinden, omdat de heer Beckers, onze gesprekspartner, door een noodlottig ongeval, vóór die vergaderdatum is overleden. Op 9 februari van dit jaar troffen de partijen zich opnieuw aan de onderhandelingstafel in Lunteren. Daar is, in goede sfeer, onderhandeld, waarbij wij het been stijf hebben gehouden om een optimaal resultaat voor ons park te behalen.

De vaststellingsovereenkomst is toen in de steigers gezet en in de maanden die volgden verder verfijnd en uitgewerkt op papier. Wat is er bereikt :

1. De schuur wordt gesloopt, uiterlijk in 2017, door en voor rekening Residence.

2. Om het te verplaatsen electriciteitshuisje op eigen grond te krijgen heeft de VvE de kavels 248 en 249 gekocht; dat is de groenstrook rechts van het straatje bij de loods. Kosten: € 25.000,00 minus € 5000,00 vergoeding aan verplaatsingskosten = € 20.000,00.(Notariskosten rekening Residence) Daardoor kunnen wij het huisje maken en plaatsen waar we willen. Betaling nà sloop schuur.

3. De verwijdering van alle slechte chalets en schuurtjes, op aangegeven genummerde kavels voor rekening Residence.

4. Onderhoud lege kavels zal voor maximaal vijf jaar worden uitgevoerd door de VvE.

5. De huidige parkeerplaats op park 1 zal uiterlijk binnen vijf jaar worden verwijderd en een komende parkeerplaats, gelijk aan de grootte van het hertenkamp, worden gerealiseerd, voor rekening van Residence.

6. Hierdoor is de rechterlijke procedure geschrapt.

Op de komende Ledenvergadering kunt u de complete overeenkomst inzien en zal het bestuur eventuele vragen hierover beantwoorden. Wij denken in Uw geest te hebben gehandeld en hopen dat aan het eind van de ALV opnieuw te kunnen vaststellen. Waar dan voor een heel lang slepend conflict een oplossing is gevonden, ook met medewerking van de vertegenwoordigers van Residence ’t Continent.